| Stan | Uruchamia i zatrzymuje nagrywanie oraz analizę (zobacz Uruchamianie, zatrzymywanie i zapisywanie ustawień). |
| Urządzenie | Nazwa, model, wersja i typ połączenia (Połączenie bezpośrednie lub Przez serwer pośredniczący) połączonego urządzenia. Z większością routerów domowych i biurowych urządzenie łączy się bezpośrednio, a obraz na żywo przesyłany przez połączenie bezpośrednie nie wlicza się do limitu transferu serwera pośredniczącego. Kliknięcie otwiera Menedżer urządzeń. |
| Nazwa miejsca | Nazwa miejsca widoczna na ekranie. Zapisywana zaraz po zakończeniu wpisywania. |
| Kamery | Dodaje, edytuje i usuwa kamery oraz je włącza i wyłącza (zobacz Dodawanie kamery). |
| Wydajność | Dostosowuje akcelerację GPU i liczbę analiz na sekundę (zobacz Dostosowywanie wydajności). |
| Rozpoznawanie osób | Włącza i wyłącza rozpoznawanie osób oraz dostosowuje dokładność i próg wykrywania osób (zobacz Rozpoznawanie osób). Pokazuje Wł. lub Wył. |
| Rozpoznawanie twarzy | Włącza i wyłącza rozpoznawanie twarzy oraz dostosowuje dokładność i próg rozpoznawania twarzy (zobacz Włączanie rozpoznawania twarzy). Pokazuje Wł. lub Wył. |
| Rozpoznawanie pojazdów | Włącza i wyłącza rozpoznawanie pojazdów oraz dostosowuje sposób rozpoznawania tablic (zobacz Włączanie rozpoznawania pojazdów). Pokazuje Wł. lub Wył. |
| Indeksowanie | Dostosowuje jakość wyszukiwania i kart w widoku Osoby (zobacz Ustawienia indeksowania). |
| Przechowywanie | Ustawia okres przechowywania, minimalne wolne miejsce i folder zapisu (zobacz Okres przechowywania i miejsce na dysku). |
| Konto | Menu konta, widoczne tylko na telefonie. |